BYD levert 21 elektrische midibussen voor Connexxion

Connexxion Noord-Holland Noord krijgt er in de zomer van 2018 maar liefst 21 elektrische bussen bij. De midibussen, met een lengte van 8,75 meter, worden geleverd door BYD, ’s werelds grootste fabrikant van elektrische bussen.

De midibus werd deze week voor het eerst getoond, op de Busworld beurs in België. Het voertuig heeft 26 zitplaatsen en biedt ruimte voor in totaal ongeveer 50 passagiers.

Elektrische bussen

Eric van Eijndhoven, directeur openbaar vervoer bij Connexxion, in een persbericht van BYD: “De bewezen kwaliteit en leidende rol die BYD speelt op het gebied van elektrisch aangedreven bussen en batterijtechnologie waren de hoofdredenen waarom wij voor BYD hebben gekozen. We zijn vereerd straks als eerste busmaatschappij van dit nieuwe model gebruik te mogen maken. Niet alleen het milieu, maar ook onze passagiers hebben baat bij deze duurzame manier van openbaar vervoer.”

Isbrand Ho, Managing Director bij BYD Europe, in hetzelfde persbericht: “Dit is geweldig nieuws en bevestigt dat ons nieuwe model, een middelgrote bus die geschikt is voor vele doeleinden, een perfecte aanvulling is op ons modellenprogramma. Het voertuig voldoet aan alle verwachtingen en eisen van de busmaatschappijen, is emissievrij en zeer comfortabel voor de passagiers.” (bron: Duurzaam Bedrijfsleven)