Eind 2017 start directe treindienst Amsterdam-Rotterdam-Brussel-Londen

Eurostar heeft in totaal 17 e320-treinen besteld, waarvan de eerste sinds eind mei officieel tussen Londen-Brussel rijdt. De aankoop van het materieel is onderdeel van een investeringsprogramma van ruim 1 miljard euro.

Bekijk de fotoreportage die SpoorPro in Brussel maakte toen de eerste nieuwe e320-hogesnelheidstrein van Eurostar uit Londen aankwam. Dat gebeurde onder grote belangstelling van de internationale pers en diverse hoogwaardigheidsbekleders.

Directe treindienst

Aan het einde van dit jaar start Eurostar met een directe treindienst Amsterdam-Rotterdam-Brussel-Londen. Hoewel er eerder een tussenstop op Schiphol is overwogen, is deze vanwege de vereiste paspoort- en veiligheidscontrole geschrapt. De spoorvervoerder wil straks minstens 2 keer per dag van Amsterdam via Rotterdam en Brussel naar Londen op en neer rijden. Om deze treindiensten mogelijk te maken voerden NS en Siemens vorig jaar al diverse tests uit met de nieuwe hogesnelheidstreinen op het Nederlandse spoor.

Directeur Marjon Kaper van NS International: “Voor NS en alle partners is vandaag een bijzondere dag, omdat met het rijden van de nieuwe trein van Londen naar Brussel de ‘Amsterdam route’ letterlijk dichterbij komt. We zien enorm veel belangstelling en potentieel voor deze snelle verbinding tussen deze topbestemmingen.”

Lees het hele bericht op de website van SpoorPro.