Neem een OV-dag

Regelmatig in de file? Neem een OV-dag. Onder dat motto start Goedopweg een actie om automobilisten kennis te laten maken met het OV.

openbaar_vervoer

Goedopweg is een samenwerkingsverband van de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de werkgevers in de regio.

‘Neem een OV-dag’ app

De actie richt zich op automobilisten die in de spits op de drukste routes in de provincie Utrecht vastlopen. Wie de bijbehorende app downloadt, kan zijn OV-ritten registreren en voor punten sparen. Die zijn te verzilveren in de vorm van cadeaus, kortingen bij winkels en een loterij.

Als opstapje stap krijgt de deelnemer €20 aan reiskosten vergoed. Dat zijn ongeveer de kosten voor 2 OV-dagen van een gemiddelde reiziger. Dat bedrag ontvangt de reiziger na in totaal 8 OV-ritten.

Overigens moet een deelnemer wel voldoen aan enkele voorwaarden. Zo moet hij in de periode voor deelname gemiddeld minimaal 50% van zijn ritten in de spits met de auto hebben afgelegd. En niet meer dan 1 keer per week met het OV zijn gereisd. (bron: Verkeersnet)


Zie ook

logo_goedopweg